TOKI Manjung


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, October 30, 2009

HAIII...PENAT PENAT HARI PINDAH TERAKHIR....BESOK BARANG2 BESAR PULAK....

check2 internet belum terminate lagi...pakai dulu lerrr...
YEN release tension balik cuti SEM tak boleh RELAX..kena kemas pindah punya pasai...tarak untunggggg...

























Thursday, October 29, 2009

PENDANG MTB 21 NOV 2009



klik on picture for more info

Wednesday, October 28, 2009

Thursday, October 22, 2009

CLASSIC RIDE 2009 ON 15 NOV 2009 LINK

MTB & ROADBIKE (masakini) JUGA DIJEMPUT Bagi memeriahkan lagi program ini. T'shirt, dvd dan feeding...

2009/10/22 megat halim di email megathalim@gmail.com

Salam pada semua head bloggers..Minta kerjasama anda semua untuk publishkan CLASSIC RIDE 2009 yang akan berlangsung pada 15 hb November 2009 ini. Sila ajukan sebarang pertanyaan kepada saya melalui email @ h/p: 013-4331909/ 012-4235551 jika ada. Terima kasih.

Venue: Jabatan Hutan Kulim
Date: 15 Nov 2009 (Ahad)
Flag off: Jam 0730hrs
Jarak : 84km
Route: Jabatan Hutan - Sg Kob- Labu Besaq- Bikan- Sedim- Pdg Belon- BUKIT HIJAU ( feeding)Kejai- Labu besaq- Jabatan Hutan Kulim. Tarmac 100%
Entrance Fees: RM30
Goodies: T'shirt , DVD dan feeding.support car....
more informationNizam 012 4202610 Megat 012 4235551 Kulim Lee 012 4221088 Harun 012 4290029


Wednesday, October 21, 2009

MINGGU SIBoK SIBoK SIBoK!!!!!
1- Pindah umah sewa Lama ke umah sewa Baru pasai tuan dia balik mengajar kat kampung dia IKM Sri Manjung dari IKM Beseri Perlis. Jadi kami staf TNB Janamanjung yang cuma dapat Board Rented macam ni lah keadaannya..macam kaum NOMAD dulu kala..cuma tak dok dalam GUA saja..hehehehe

Rumah lama SEMI D no155 Jln Ciku Fasa 1D2, 32040 Seri Manjung (sewa RM450)













  • Rumah baru BUNGALOW LAMA noG6 Jln SM 1 D/9, Fasa 1 D1, 32040 Seri Manjung. Tepi Parit Besar (Sewa RM600). Tuan dia ni NAVY DIVER muda lagi umog baru 22 taun dah boleh beli rumah RM150K..rumah di Manjung ni mahai gila-gila. Dia ni tengah dok renovate rumah lagi..tapi dah TOKI pun dah tak dak rumah nak duduk tepaksalah pasai tuan lama pun suruh keluar sblm 1 Nov 09 ni n dia pun kalut nak renovate rumah jugak..











  • DOUBLE KLIK MAP KALU NAK BESAR. Sesiapa kaki kayoh kalau free SABTU ni 31 Oct 2009 PAGI mai la tolong nooo!!!..Jamuan ringan ditaja oleh TOKI Manjung.
2- Citra accident senereh lori pulak ..belah driver depan sampai belakang

Anak no2 wak gi Ipoh balik kena kat Ayer Tawar



    Repair di Work Shop Jalan KUBOG CINA




  • Kos Repair RM450 - nasib baik sikit

Monday, October 19, 2009

T Shirt KPLR 2009

WHO WANT TO ORDER FOR EXTRA CAN CALL TOK MEGAT A.S.A.P @ 013 433 1909
KPLR2009 SLIDE by TOKI Manjung 576 FOTOs






FOTO KPLR'09 TOKI LINK

FOTO KPLR'09 COMELTZ LINK

BERITA SEDIH foto bawah ni!!!! Kesian member kita ni Front Wheel dia pulak hilang masa lepas dari Border Pdg Besar..Pada sesiapa yang terjumpa tolong CALL Nasir Sri Iskandar 0135202886

Friday, October 16, 2009

16,17 and 18 OCT 2009 PI KPLR2009

Baru balik kerja petang (1600 - 2400hrs). Besok TOKI dan family akan bertolak ke PERLIS from Manjung may be 4 - 5hrs journey by car..pasai nak kayoh KPLR pada 17 & 18 Oct 2009 ni SABTU & AHAD..mula mula nak pi cari AQUA INN dulu tempat kami CHECK IN sekeluarga dengan keluarga G2A..

akan bersambung lepas balik KPLR nanti....

Thursday, October 15, 2009

THANKS TO KPLR 2009 EXCO's!!!!!

Terima kasih bebanyak kepada exco2 KPLR ( ZanKX, Long Mei, Projek Kayuh, WaDon, Hj Aznal, Hj Shuib, Ramly SP, TOK Megat, Estima, dan lain2) yang bertungkus lumus didalam mengurus dan menjayakan KPLR2009 yang bakal berlangsung pada 17 dan 18 Oct 2009 ini. Kami puak-puak yang sentiasa mengikuti perkembangan amat berharap KPLR ini akan berjalan dengan lancar seperti yang direncanakan bermula dari Awal sehingga lah ke Tamat dengan selamat tanpa apa-apa kejadian yang tidak di ingini insyaallah.. AMINNNNNN.. JOMM!!! RIDE UP NORTH on 14 Mac 2010 kita tunggu.....semestinya sehebat KPLR2009..date sebelum ni katanya di tunda sebab ada "date clash" dengan KAYUHAN geng lain...
TOKI Manjung

Sunday, October 4, 2009

LONG DISTANCE WARM UP KPLR ROUND 2

date: 04 oct 2009 (sunday)
time: 07:00 hrs

venue: top 1 manjung
route: manjung-seri iskandar-manjung
distance: 92km return
mode: sarapan
story: 0830am start kayoh pasai ujan lewat sikit. Estima kata jom kita pi sarapan di sri iskandar 46km pi 46km balik..so dalan ujan renyai kami berlima kayoh pi..sampai AYER TAWAR dan snap pompuan MONGGOLIA naik gerek jugak ...1030am sampai Sri Iskandar (2 jam) pakat gantung gerek kat panggung wayang MAMAK tu abih....estima call Tn Kamarul & Nasir SIT..sembang2 pasai KPLR dengan depa..depa pun pi jugak..orang kuat ni kalu nak buat kayoh JMFR TOKI buat surat minta PERMIT kat dia laa pasai nak lalu jajahan dia dan minta escort..ada anak kecik rupanya ..abis belasah TOSE sekepin dgn MILO panas tinggal duit RM5 atas meja depa bayag pi dok luag sat relin beskat sat pasai dok dalam tak nampak risau jugak kot kot sat gi balik kena jogging pulak beskat kena rembat..SYAMI budak kecik tu balik dengan mak dia beskat atas bumbung..1130 kami start balik ESTIMA saja dok tarik..kuat nak mampuih orang tua ni..30 - 39kmh..nak potong dia pun dia tak bagi..abih kita cc 20 - 30 jer..cucuk angin boleh laa...tengok betih dia pun macam buluh betung...Malik (taya besag) dengan Hj Zul consistent jaa follow belakang..jam 1300 kami sampai umah (1.5 jam)..92km TOTAL..Malik kata terasa betih aku..thanks ESTIMA, HJZUL, MALIK, SYAMI dan Tn Kamarul/Nasir kerana sudi mai jenguk kami di RAHMATH Restoran Sri Iskandar depan UITM walaupun penat baru balik kayoh ke PARIT dgn PAK LAH. Nasir tak kayoh tapak tangan bebalut jatuh kerabat bukit mana belakang rumah...lain masa jumpa lagi..

Saturday, October 3, 2009

KPLR..KPLR..KPLR..KPLR..KPLR..KPLR..KPLR..

INFO ONLY
salam semua,
brade haron ni toke minyak kat khuang don (KM 60 route KPLR- persimpangan dr WK ke highway)..
kebetulan jumpa pasai singgah kencing kat kedai dia...sembang2 sat terus kami belah..
tut2 tgh syok buat pacing, dia sekat kami beberapa km di hadapan..waktu mana dia potong dgn pick up dia kami pun tak perasan..
rupa2nya, lepas kami belah tu dia call member2 dia pasai kayuhan kita..
so, depa (khbarnya ada 20 org lebih group depa) nak mai tunggu kita kat WK then kayuh ke hatyai...syok punya pasai kot..

pasai bilik ni tuan2 semua tolong concern, kemarin pi jumpa pihak hotel lg...
depa cakap bilik totally full..tak bole minta tambah dah...
then baru sekejap td dia call buat pngesahan...
80 standard room + 1 compliment (buking awai)
tambahan 5 bilik kemudian tu hanya dpt 4 shj...ngam2 dgn list terkini yg kita serah kemarin..
mohon tuan2 jgn dok tokok tambah lg...

tolong war2kan pd hantu2 semua jgn dok cuba2 sudi...sat ni nak mnyusahkan organizer juga...
Regards,
Haslizan Hassan
thanks to ZANkx

KAEDAH KAWALAN DAY1 & DAY2
thanks to estima & long mei

SEMAKAN IMEGRESEN MASUK SIAM
thanks to ariperlispower

KLIK SEMAKAN BILIK HOTEL FLORIDA
thanks Long Mei

KLIK PENGINAPAN DI ARAU PERLIS KPLR
thanks LOSO

KLIK ROUTE KPLR2009
thanks Long Mei

LOKASI FLAG OFF KPLR


View KPLR Flag-off in a larger map




View KPLR Flag-off in a larger map

Thursday, October 1, 2009